Zázraky nejsou jen pro ty ostatní

„Důvěřujte jako bez rozumu v Eucharistii a v Pannu Marii a uvidíte, co jsou zázraky“

Giovanni Bosco

Každý den je jiný. Každý den prožíváme něco jiného, ačkoli se nám může zdát, že žijeme v určitém stereotypu. Máme za to, že nás už nic nepřekvapí. A potom si v neděli sedneme do kostela a posloucháme, jak Ježíš proměnil vodu ve víno, jak uzdravil nemocné nebo jak dokázal s několika chleby nasytit tisíce. Doma si pak možná někdy přečteme, jak svatý Josef Kopertinský levitoval, jak z těla svatého Šarbela vytéká léčivá tekutina, jak socha Panny Marie ronila krvavé slzy, jak svatou Ritu zasáhl trn z Ježíšovy koruny a od té doby měla na čele krvácející ránu, jak se čtrnáctileté Bernadettě zjevila v jeskyni Panna Marie. Pěkné příběhy. Ale v dnešní době se nic takového už nestane. Opravdu?

Věříš skutečně v zázraky, které církev uznává? Dokážeš si představit, že by se při bohoslužbě v kostele začal vznášet kněz? Dokážeš si představit, že by ze sochy, kterou máš vystavenou na poličce a každý týden z ní ometáš prach, vytékaly krvavé slzy? Dokážeš si představit, že bys šel/šla po cestě a zjevila se ti žena v bílém?

Pro některé je to nepředstavitelné, ale neznamená to, že je to neskutečné. Ty osoby skutečně žily. Sice několik desítek let před námi, ale od té doby se nic nestalo. Bůh je stejný jako tehdy. Proč by tedy nemohl udělat zázrak i dnes? Tady a teď?

Bůh není jen pro ty „svaté“. Ti lidé byli stejní jako ty. Žili si svůj život, věřili v Boha, měli běžné všední problémy. Někteří z nich byli chudí, někteří měli špatné vztahy v rodině. Ale jejich víra jim dávala směr. A Bůh jim dal pocítit jeho moc. A skrze tyto lidi, na nichž se zázraky projevily, se šíří Boží sláva. Jsi připravený levitovat? Jsi připravený se setkat s Pannou Marií? Jsi připravený napít se vody, která má uzdravující moc, s takovou vírou, že tě Bůh očistí a uzdraví.

Buď si jistý, že zázraky se stanou i ve tvém životě. Věř a buď připravený.

 

Výzva na tento týden

– zkus si představit život nějakého svatého a zaměř se na jeho/její rozhodnutí

– podívej se na film o svatých a uvědom si, že toto se může stát i tobě

Přesunout se na začátek