Červená středa 25. listopadu 2020

Červená středa je den v roce, ve kterém si připomínáme všechny, kteří jsou ve světě pronásledováni pro víru, pro jejich náboženské přesvědčení. Červená středa připadá na poslední středu před adventem, tedy na 25. listopadu 2020.

Ačkoli se v Evropě s pronásledováním křesťanů téměř nesetkáváme, je třeba si uvědomit, že ne všichni ostatní mají takové štěstí. K pronásledování křesťanů dochází především v Africe a Asii, kde křesťané či jiná náboženství tvoří menšinu.

Symbolem Červené středy je červené světlo, které připomíná krev trpících pro víru. Pokud tedy uvidíte rudě nasvícené budovy (např. Mahenovo divadlo v Brně), vzpomeňte si na pronásledované osoby pro svou víru a modleme se za ně.

Zapojit se můžete samostatnou modlitbou, organizovat společné modlitby online, rozsvícením červeného světla ve vašem domově, modlitbou novény, která se začíná od 17. 11. 2020 a naleznete ji na tomto odkazu. Vzpomínku pak můžete šířit dál, a to například vložením k profilové fotce na facebooku symbol Červené středy.

Více informací o Červené středě naleznete na stránkách www.cervenastreda.cz nebo na facebooku: #RedWednesday

Přesunout se na začátek